NWS2021 Előadói felhívás

Online térben – az online térért

A HUNGARNET Egyesület az ITM és a Digitális Jólét Program együttműködésével

2021. április 6-9.

között online formában rendezi meg harmincadik alkalommal a felsőoktatás, a köznevelés, a kutatás és a közgyűjtemények legrangosabb hazai számítógép-hálózati és alkalmazási informatikai konferenciáját, a NETWORKSHOP-ot.

A konferencia Programbizottsága várja előadás-javaslataikat az NWS2021 előadás-kezelő oldalán. (Az EasyChair használata regisztrációhoz kötött, az adatokat az Európai Uniós Általános Adatvédelmi Rendeletnek /GDPR/ megfelelően, bizalmasan kezeljük, a részleteket honlapunkon találják.).
 
Az előadók 2021. január 25-ig jelentkezhetnek a tervezett előadás pontos címének, valamint minimum 1000, de legfeljebb 2000 karakter terjedelmű részletes tematikájának beküldésével. A Programbizottság a feltöltött anyag alapján dönt az előadás elfogadásáról. (Kérjük a tematika összeállításánál azt is figyelembe venni, hogy egy-egy előadás időtartama 20 perc. A kész előadások beküldési határideje 2021. március 2.)

A programbizottság a részletesen megadott tartalmi szempontok és a kiemelt fókuszpontok szerint várja az előadásokat és a várhatóan 100 körüli jelentkező előadót szekciókba sorolja.

Ezen fókuszpontoknak megfelelően fogjuk alakítani a konferencia szekcióit is, a beérkezett előadás-javaslatok számosságát és tematikai szóródását is figyelembe véve. Ugyancsak ezekhez és a konkrét javaslatokhoz igazodik — a már több területen bevált — ún. mini-workshopok kialakítása, ahol egy kulcsponti előadás után felkért és spontán hozzászólásokon keresztül hosszabb szakmai vita és eszmecsere alakul ki.

A konferencia online rendszerében mód lesz az események (előadások) rögzítésére is, hagyományaink szerint ezek bekerülnek majd a Videotóriumba is. Az előadások anyagából immár harmadik alkalommal — opcionálisan, az előadók igénye szerint – elektronikusan publikált (Open Access) konferenciakötet készül, amit az MTA KIK OCS-rendszerében és ugyanott repozitóriumban kerül publikálásra. A kötetben megjelenő közlemények az MTMT-ben tudományos könyvrészletként, ill. konferenciaközleményként rögzíthetők lesznek.

A részvételi feltételek a szervező Comp-Rend Kft. honlapján olvashatók, itt regisztrálhatnak közvetlenül az online felületen, illetve igény esetén megtalálják a letölthető jelentkezési formanyomtatványt is.

Üdvözlettel

Nagy Miklós

főtitkár

HUNGARNET